Нова квота и нови съветници в състава на ОС- Дупница
Нова квота и нови съветници в състава на ОС- Дупница / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Общинската избирателна комисия в Дупница ще излезе утре с решение за разпределението на мандатите в ОбС Дупница, след решението на Върховен административен съд. Заседанието беше насрочено за днес, но беше отложено за 30 март, поради грешно зададена общинска избирателна квота от Информационно обслужване. Днес ОИК ще излезе с решение, Информационно обслужване да промени квотата съобразно решението на ВАС. Общинската избирателна квота се промени на 535 гласа, след като се промени и броя на действителните гласове от 17 593 на 17 629 гласове. Утре ще се теглят и три жребия. С първият ще се определи, ще има ли ново лице в ОбС, останалите два са алтернативни, обясни адв. Здравко Василев, председател на ОИК Дупница.
Сигурно е, че влиза независимият кандидат Иван Танев.
Най-вероятно ще има размествания в листата на Реформаторски блок.
Заради промяна в преференциите най-вероятно ОбС ще напусне Николай Табаков, а на негово място ще влезе треньорът по таекуондо Христо Михалчев, който имаше 1 глас по-малко.
Жребий ще определи подреждането в съветническите листи, тъй като се оказва, че по двама кандидати от една партия имат еднакъв брой преференции. От значение за състава на ОбС Дупница е жребият между представителите на ОДБ- СДС, Стоян Стоянов, който е настоящ общински съветник и Георги Георгиев. Останалите два жребия са между кандидати за съветници от две листи с еднакъв брой преференции, но останали извън този ОбС. Някои от тях може да влезе евентуално, ако друг от тяхната листа напусне местния парламент.