Нова дирекция в община Кюстендил налага промени в бюджета
Нова дирекция в община Кюстендил налага промени в бюджета / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Вътрешни компенсирани промени в бюджета на община Кюстендил ще гласува Общинския съвет на предстоящото си заседание на 24 април. Те се налагат, заради структурните промени в общинска администрация, като в тази връзка се прехвърлят средства от едно място на друго, поясни председателят Иван Андонов. Той съобщи, че няколко отдела са обединени в една нова Дирекция "Образование, култура, младежки дейности и спорт, балнеология", с директор Нели Петкова, която бе началник отдел "Образование". В момента отделите от дирекцията не могат да разходват средства.
27 докладни са включени в дневния ред за сесията към момента. Огромната част от тях, 16 касаят мотивирани искания от Общинска служба земеделие за възстановяване на земеделски земи.
Общинските съветници ще разгледат Годишния план за социални дейности, молби на граждани за финансово подпомагане и на църковното настоятелство на черквата в Цървеняно, за отпускане на 207 лв. за издаване на виза, за предстоящи ремонтни дейности.
Община Кюстендил трябва да съфинансира с 10% от общата сума и проекта на клуба по тенис на корт и плуване за ремонт на тенис кортовете на стадион "Осогово". Става дума за малко над 23 000 лв., като проекта се финансира от Министерството на младежта и спорта, на стойност близо 240 000 лв., обясни председателят на ОС Иван Андонов.