Независимият кандидат Иван Танев и Народен съюз добавят гласове при повторното броене в Дупница
Независимият кандидат Иван Танев и Народен съюз добавят гласове при повторното броене в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Дали изборите за общински съветници в Дупница ще бъдат касирани или ще има пренареждане в ОбС, ще решава Административният съд в Кюстендил на заседание в понеделник. Преброяването на бюлетините от 14 секции, което беше разпоредено от съда ще продължи и утре. Повече от 7 часа продължи ръчното броене на бюлетините за избор на Общински съвет в Дупница, от 3- те вещи лица, които назначи Административен съд- Кюстендил. Бюлетините в 6 секции бяха преброени повторно днес. Това, което показа броенето днес е, че независимият кандидат за общински съветник Иван Танев, на когото не достигнаха два гласа, за да влезе в ОбС има неотчетени действителни гласове - 5 бюлетини в 37 -ма секция и 1 в 49- та секция.

Независимият кандидат Иван Танев и "Народен съюз" добавят гласове при повторното броене в Дупница
netinfo

При коалиция „Народен съюз" също има промяна. В 37-ма секция, която се намира в ОУ „Св. Климент Охридски" се оказва, че имат 13 действителни гласа, в предадения в ОИК протокол обаче е записано 0. При преброяването днес са констатирани и други нарушения, като действителни бюлетини са отчетени като недействителни и обратното. Припомням че Административен съд Кюстендил допусна ръчно броене на бюлетините от 14 секции, при общо 71 на територията на общината.

Независимият кандидат Иван Танев и "Народен съюз" добавят гласове при повторното броене в Дупница
netinfo

Част от секциите, за които е разпоредено броене са в ОУ „Неофит Рилски", ОУ „Св. Климент Охридски", както и в селата Бистрица, Крайници, Червен брег, Самораново, Джерман, Баланово. Делото е заведено по жалби на 7 партии, коалиции и независимият кандидат за общински съветник Иван Танев.