Най-известните лица от времето на демократичните промени застанаха зад кандидат-кмета на ПП ГЕРБ инж. Методи Чимев и екипа му
Най-известните лица от времето на демократичните промени застанаха зад кандидат-кмета на ПП ГЕРБ инж. Методи Чимев и екипа му / ПП ГЕРБ

Най-известните лица от времето на демократичните промени застанаха зад кандидат-кмета на ПП ГЕРБ инж. Методи Чимев и екипа му от общински съветници. Дясномислещите, дошли да заявят подкрепата си към Чимев, бяха: Михаил Панчев, Георги Гиздов, Йордан Васев, Владо Стоянов, Манол Манолов, Христо Христов, Тодорка Савова, Йордан Димитров, Павел Инкьов, д-р Станислава Скринска, д-р Матей Попниколов, Димитър Георгиев, Ева Дойчинова и Славчо Крумков.

В декларацията, около която се обединиха всички те, се казва: "Ние, група дупничани, изповядващи ценностите на истинската и неопорочена демокрация, както и обединени от любовта си към нашия град, решихме да се обърнем към Вас, хората от община Дупница, със следното послание: На 25 октомври предстоят изборите за кмет и общински съветници в община Дупница. Вие отново ще имате право да упражните суверенното си право на глас и по този начин да посочите хората, които ще управляват нашата община през следващите четири години. Вие ни познавате добре. Всички ние, които заставаме с имената си под настоящото послание, искрено и всеотдайно сме се борили за установяването на демократичните ценности в нашия град. Ние бяхме сред хората, които през деветдесетте години на миналия век изтръгнаха Дупница от лапите на червената върхушка и допринесоха за славата на града като синя крепост. Много от нас, заедно с хиляди от Вас, записахме една от най-славните страници в историята на града - дупнишките барикади. Дадохме първия топовен изстрел, който надигна честните хора в цялата страна и допринесе за отстраняването от власт на едно престъпно червено правителство, довело българския народ до просешка тояга.

 


Някои от нас участваха в управлението на община Дупница, други предпочетоха да продължат борбата си за истинска демокрация и по-добър живот като обикновени граждани. Някои наши действия и решения може и да не са били най-правилните, възможно е и да сме допускали грешки, но това, в което искаме да ви уверим е, че никога не сме предавали принципите на демокрацията и не сме загърбвали интересите на гражданите. През последните 25 години Дупница се промени. В някои отношения към добро, в други - към лошо. Усилията на демократичните общински управи обикновено извеждаха града ни на верния път към развитието, но последвали управи, доминирани от наследниците на някогашната червена номенклатура, неотменно връщаха нещата с години назад. Позволяваме си да се обърнем към Вас, избирателите, тъкмо защото след броени дни отново сме изправени пред избор, който би могъл да осигури по-добро бъдеще за Дупница, но би могъл и да постави прът в колелото на развитието. Ние сме убедени, че през последните четири години общинското ръководство в лицето на инж. Методи Чимев и партия ГЕРБ поставиха Дупница на верния коловоз. Разбира се, не всички проблеми бяха решени. В община Дупница има малки населени места и по-крайни квартали, които се нуждаят от сериозни инвестиции за благоустройство, но е честно да се признае, че въпросните проблеми съществуват не от вчера и днес, а от десетилетия. Не може да се отрече обаче, че съграденото от 2011 г. насам е много - при това в условията на едно изключително тежко финансово наследство. Градът ни се променя с всеки ден към добро. Налице са дори положителни сигнали относно заетостта и доходите на дупничани. Днес за Дупница отново има надежда и ние смятаме, че съществен принос за това имат инж. Чимев и хората от екипа му, които проявиха отговорност пред жителите на общината - отговорност, каквато могат да поемат само истинските и последователни демократи.
На тези избори са издигнати много кандидати за кмет и съветници, които се определят като десни и като демократи. Молим Ви, не им се доверявайте с лека ръка, защото сред тях има много хора, които нямат нищо общо нито с дясното, нито с демокрация. Много от тези десни и демократи от години участват в безогледното разграбване на Дупница в съучастие с БСП и присъдружните й организации, а демократичният им профил е напълно фалшив и служи само за прикритие на користните им интереси.
С оглед на всичко това апелираме на 25 октомври да подкрепите инж. Методи Чимев и листата с общински съветници на партия ГЕРБ, като гласувате с номер 18 в бюлетините. Направете го независимо от политическата Ви принадлежност и симпатиите Ви, направете го заради по-доброто бъдеще на Дупница и в името на демокрацията."

Към присъстващите на срещата Чимев се обърна с думите: „Дълбок поклон за хората около тази маса. Голямо благодаря за това, което правите в момента. Давам си сметка, че това Ваше действие, тази декларация, освен подкрепа, вменява на нас като ръководство и на мен като кмет и много други послания. Това, което вие съумяхте преди години, тази вяра, която имахте, тази маса, която успяхте да обедините и поведете, е нещо, за което само можем да мечтаем. Искрено се надявам и аз като кмет, и ръководството на ПП ГЕРБ на местно ниво да съумеем да постигнем Вашите резултати, да съумеем да поведем и да убедим нашите съграждани в посоката, в която искаме да ги водим. Вярвайте, че освен да се преклоня и да си пожелая един ден с това уважение и тази почит, с която се споменават Вашите имена, да бъдат споменавани и нашите. Това ще бъде едно огромно признание. Благодаря ви най-искрено." Методи Чимев заяви още, че ако отново оглави Общината, ще започне с благоустрояването на ж.к. „Дупница", за което Общината спечели проекти. Чимев бе категоричен, че в новия мандат ще са подобри инфраструктурата и ще бъдат решени проблемите, свързани с ВиК мрежата.

Общинският ръководител на ПП ГЕРБ - Дупница Ивайло Константинов благодари за получената подкрепа с думите: " Изключително съм развълнуван и впечатлен от това, че на една маса стоим с голяма част от флагманите на дупнишката демокрация. Хората, които накараха цял свят да заговори за Дупница преди двайсетина години. Хората, които накараха Дупница да се споменава с уважение в цяла България, които са причината българите да наричат Дупница "синя крепост", града на барикадите и всички тези определения, свързани с дясно мислене, дясна идея и демокрация. Това са хората, благодарение на които имиджът на Дупница нарастна до там, че да говорим с уважение. Чест е да съм на една маса с толкова стойностни хора като Вас. Признание е, че тези имена застават зад нас и ни подкрепят. Също и гаранция, че ние сме били достатъчно последователни, открити и честни към хората, към присъстващите тук и техните последователи. Това е една голяма морална награда за мен. Не толкова ме радват материалните придобивки за града, с които, разбира се, се гордеем, колкото спечеленото доверие. Радвам се, че съм сред хора с чисти имена като Вас, защото най-важното в този живот е човек да опази името си чисто."

Купуването и продаването на гласове и престъпление!