/ ТД Осогово
Изложба на тема: “Гората и децата“ ще бъде открита на 30 март, от 10:00 часа в салона на Възрожденското училище в Кюстендил. Конкурсът е част от предвидените инициативи на РДГ-Кюстендил за отбелязване „Седмица на гората 2018 година“.

младежкия клуб към туристическо дружество Осогово
ТД Осогово

Най –малкият участник от младежкия клуб към туристическо дружество „Осогово“ гр. Кюстендил е 8- годишният Цветомир Росенов. Останалите са ученици от 5-ти и 9-ти клас. Фотосите, които избраха са от разходка из дебрите на Влахинска планина.

Само на около 3 часа от село Пастух има 600-годишен цер (вид дъб). Уникалният феномен е с обиколка 9 м., височина около 20 м., а площта на короната му е над 1200 кв. м.

младежкия клуб към туристическо дружество Осогово
ТД Осогово

Девет човека хванати за ръце могат да обгърнат дървото. На няколко километра от вековното дърво се намира и Руенския манастир “Св. Йоан Рилски” , зад чиито стени се крият множество предания, свързани със Св. Иван Рилски.

младежкия клуб към туристическо дружество Осогово
ТД Осогово

Туристите от ТД „Осогово“ ще се включат в залесяването на фиданки, в района на плажа на 12 април, четвъртък, от 10:00 часа. ТД „Осогово“ кани на празника на дружеството, на 2 април, понеделник.

Предвидено е поднасяне на цветя на паметника на дружеството в местността Ючбунар. Тръгване - в 10:00 часа от стадиона в Кюстендил.
 
ТД Осогово