Министър Младен Маринов и кметът Петър Паунов откриха реновираната сграда на МВР (СНИМКИ)

/ netinfo
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и кметът на Община Кюстендил Петър Паунов откриха реновираната административна сграда на ОД на МВР-Кюстендил. На официалното откриване  присъстваха:  главен комисар Христо Терзийски- директор на Главна дирекция “Национална полиция”, областният управител на Кюстендил Виктор Янев, директорът на ОД на МВР Кюстендил комисар Елиан Стамболийски, зам.-директорът на ОД МВР- Кюстендил комисар Веско Рангачев, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-  Кюстендил комисар Светослав Георгиев, служители на МВР и РСПБЗН Кюстендил.

официално откриване сграда МВР
netinfo

официално откриване сграда МВР
netinfo

„Благодарен съм на местната властта, в лицето на кмета Петър Паунов, че  наред с образованието и здравеопазването, сигурността е от изключителна  важност за мирното съществуване на жителите на Кюстендил. Всички усилия, които са хвърлени в тази посока не са напразни, напротив те ще допринесат за подобряване на сигурността в района, за подобряване най- вече на обслужването на гражданите. Ремонтът ще даде възможност за достъп на гражданите в неравностойно положение до всички услуги и ще повиши доверието на обществото към всички полицейски служители.

официално откриване сграда МВР
netinfo

Политиката на министерството е насочена не само към подобряване на битовите условия, виждате че за ОД на МВР-Кюстендил са разпределени нови автомобили, те също са по европейски програми. В процес е оборудване на всеки полицейски служител със средства за лична защита, със средства  за въздействие в критични ситуации”, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

официално откриване сграда МВР
netinfo

„Денят е специален за Кюстендил и за всички партньори от системата на МВР. В заключителен етап е един проект, който без колебания приех да бъде включен в инвестиционната програма на община Кюстендил още в самото й създаване. Направихме го, за да можете вие като наши колеги и приятели да работите в една уютна и спокойна среда, стремейки се да подпомогнем и механизацията ви обезпечихме камери в нашия град, за да работите в спокойна среда по превенция и обезвреждане на престъпленията”, заяви кметът Петър Паунов.

По време на церемонията министърът на вътрешните работи Младен Маринов връчи на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов плакет на МВР, в знак на благодарност за извършените дейности по реновиране на сградата.

Министър Младен Маринов връчва почетен знак на МВР на кмета Петър Паунов
Дарик- Кюстендил

Общата стойност на проекта е 1 175 079 лв., от които 987 903 лв. са финансирани от ЕФРР, 174 335 лв. национално финансиране и 12 840 национален принос. Специфичните цели на проекта са повишаване енергийната ефективност на сградата и намаляване разходите за енергия.
Дарик- Кюстендил