Милен Цветков:Много съм доволен от обучението ми за Офис секретар
Милен Цветков:Много съм доволен от обучението ми за Офис секретар / Иво Кирилов,Дарик радио

15 безработни преминаха обучение по проект "Нов шанс - професионално обучение и заетост за безработни лица в Кюстендил".

 Професионалното обучение бе за част от професия „Офис секретар", специалност „Административно обслужване". Сега безработните ще имат двуседмично обучение, след което ще бъдат на тримесечно стажуване. Лицата ще бъдат назначени на трудов договор при 8 часов работен ден, при следните работодатели:

Народно читалище „Братство", Народно читалище „Пробуда 1961" и Сдружение „ЛАРГО".

 Един от завършилите курса бе и Милен Цветков, който повечето от кюстендилци, го знаят като момчето което разнася вестници в центъра на града.

"Много съм доволен от този курс.Надявам се чрез него да успея по- лесно да си намеря работа. Много трудно се намира работа, не само в Кюстендил, но и в страната. Досега не бях работил с компютър, като всяко начало и на мен отначало ми бе трудно.Сега всяка сутрин си включвам компютъра тук в читалището и чета новините на сайта на Дарик", заяви Милен Цветков.

Проектът е насочен към  безработни лица без образование, с ниска степен на образование и без специалност и професия, към трайно безработни лица, неактивни лица, безработни представители на уязвими етнически групи.

Водеща организация в проекта е НЧ „Братство 1869" гр. Кюстендил, а партньори са читалище „Пробуда 1961" гр. Кюстендил и Сдружение „ЛАРГО" гр. Кюстендил. Участниците в обучението ще получат  удостоверение за професионално обучение.

 Общата цел на проекта е да допринесе за подобряване интеграцията на уязвимите, неактивните и обезкуражените лица на пазара на труда чрез повишаване на тяхната конкурентоспособност и създаване на условия за трайна заетост.