Международна среща на тема Горска сертификация - опазване, устойчиво ползване и управление на горите в Кюстендил
Международна среща на тема Горска сертификация - опазване, устойчиво ползване и управление на горите в Кюстендил / netinfo

Международна среща на тема "Горска сертификация - опазване, устойчиво ползване и управление на горите "се състоя в Кюстендил. Провеждането на срещата е част от прилагането на проект "Осогово в Зеления пояс - фаза 3", изпълняван от Българска Фондация Биоразнообразие в партньорство с Македонското Екологично Дружество и финансовата подкрепа на Франкфуртско зоологично дружество, Германия и Про Натура, Швейцария".

В срещата участваха представители на български и македонски институции, свързани с управлението на горите като горски и ловни стопанства от района на Осоговска планина, Изпълнителната агенция по горите, Държавно предприятие „Македонски шуми", Факултет по горско стопанство към университет „Св. Кирил и Методий", Скопие и Регионална дирекция на горите - Кюстендил.

Целта на срещата беше да запознае участниците с изпълнението на проект „Осогово в Зеления пояс" и връзката между опазването на природата, устойчивото ползване на горски ресурси и сертификацията на горите. По време на срещата бяха представени предизвикателствата и ползите от горската сертификация за опазване, устойчивото ползване и управление на горите както и ще бъде предоставена възможност за дискусия между лекторите, и участниците с цел предаване на добри практики и опит в сферата на горската сертификация.