Месечна вноска от 25 000 лв. по заем от 2007 г. затруднява работата на община Бобов дол
Месечна вноска от 25 000 лв. по заем от 2007 г. затруднява работата на община Бобов дол / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Община Бобов дол превежда всеки месец по 25 000 лв. за изплащане на заема, изтеглен през 2007 година. "Сумата е почти непосилна за нашия бюджет. Ако ги имам тези пари, всеки месец, могат да се направят много неща", коментира пред Дарик кметът Елза Величкова. Тя изрази надежда, че ще се повиши събираемостта на местните данъци и такси. "Няма да налагам силови методи, със съдия- изпълнител, като се надявам на коректност от страна на хората", допълни Величкова.
Приоритет в работата на община Бобов дол през 2016 година ще бъде купуването на сметосъбираща машина за ОП "Чистота, озеленяване и благоустройства". В момента предприятието има само една боклукчийска кола.
"Целта е повишаване качеството на услугата. Новата машина ще бъде с по- малки габарити, за да обслужва по- трудно достъпните и малки улици", заяви пред Дарик кметът Елза Величкова. Чрез капиталовите разходи на Бюджет 2016 се планира ремонт на ул. "Димитър Благоев" и изграждането на детска площадка в парка.