М.Манолова: Вота на недоверие ще се провали
М.Манолова: Вота на недоверие ще се провали / netinfo

    Поредният вот на недоверие към правителството няма да успее,  прогнозира депутатът от БСП Мая Манолова. "Опозицията не е градивна и не предлага решения", заяви Манолова.

   "Министърът на околната среда обяви, че до края на годината ще бъдат избрани изпълнители  и по двете фази на проекта за ВиК- мрежа и пречиствателната станция. Проектът за пречиствателна станция е на стойност 4.6  млн евро, а през септември ще стартира процедура по избор на изпълнител за ВиК мрежа. Проектът за ВиК мрежа е за 13 млн. евро", заяви Манолова.

 Предвижда  се  част от спрените пари  по програмите ФАР, ИСПА и САПАРД да бъдат преведени от преизпълнението на държавният бюджет.

   "Средствата по тези програми бяха спрени заради слабата държавна администрация. Финансовият стимул в министерствата все още е много нисък и държавата не успява да мотивира добрите кадри да се задържат в администрацията", коментира Манолова.

    "Голяма част от хората, които реално заслужават пари от еврофондовете не умеят да пишат проекти, пример -  земеделските производители. Доста от тези, които изготвят проектите пък не са достатъчно компетентни или в по-късен етап крадат", заяви Иво Атанасов.  

    Приоритети в политиката на тройната коалиция до края на мандата, очертани след срещата в Банско, обобщава Мая Манолова: чуй

   В доклада на Европейската комисия сред критикуваните области бяха съдебната система и несправяне с корупцията. Отговор от Мая Манолова : чуй