Локо Сф писа 6 на  Велбъжд
Локо Сф писа 6 на Велбъжд / netinfo
Локомотив София разгроми Велбъжд с 6:1 като гост в Кюстендил. С четири гола за „железничарите” се отличи Владимир Джилас, а по едно попадение добавиха Дафчев от дузпа и Балдовалиев. За домакините от наказателен удар се разписа Гигов.

Локомотив София започна генералната репетиция преди началото на пролетния полусезон в състав: 12. Галев, 2. Велков, 5. Марков, 3. Дончев, 11. Добрев, 17. Орачев, 30. Атанасов, 16. Коилов, 23. Иванов, 10. Дафчев, 9. Джилас.

През второто полувреме Стефан Грозданов даде шанс за изява и на резервните си състезатели. В мача не взеха участие болните Голубович, Антунович, както и Савич, Лопеш и Златински. Има голяма вероятност в следващите часове Фабио Силва да подпише договор с Локомотив, като португалецът изгледа контролата от трибуните.

Първият гол падна още в осмата минута, когато Джилас засече с глава топката право в мрежата за 0:1. Отново сърбинът в 25-та минута удвои след хубав пас по тревата от Дафчев.

В 39-та минута Димо Атанасов спъна Стоянов в наказателното поле, реферът отсъди дузпа, реализирана от Гигов, а това се оказа и единственият гол за домакините в срещата. Секунди преди края на първото полувреме Локомотив също получи правото да изпълни дузпа, за нарушение срещу Кристиян Добрев, а Марчо Дафчев бе точен от бялата точка.

Появилият се на терена след почивката Зоран Балдовалиев увеличи попаденията за софийския тим на четири в 55-та минута, след центриране на Коилов. Само две минути по-късно Джилас оформи хеттрика си с шут от близко разстояние. В 73-та минута отново нападателят с глава препарира вратаря на Велбъжд, след като засече центриране от корнер на Дафчев, а веднага след това Джилас бе заменен.

Така приключи и двубоят в Кюстендил, последна проверка за отборите преди началото на пролетния дял от шампионата.

Проверката на Локомотив отново бе изгледана с интерес от фолк певицата Преслава.