Купа Пауталия
Купа Пауталия / netinfo
Спортен клуб за хора със зрителни увреждания ”Пауталия спорт 2005”- Кюстендил бе домакин на традиционното отборно състезание по шахмат за хора със зрителни увреждания, включено в общинския спортен календар. Купа „Пауталия” завоюва силният отбор на Пловдив, където играе и шампионът по шахмат на федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания”- Расим Лизан. 

Участваха отбори от Варна, Пловдив, Благоевград и два отбора на Кюстендил– отбор „Пауталия”, с капитан Динко Даскалов и отбор „Руен”, с капитан Никола Баджаков. Отбор “Пауталия” се класира на второ място, а „Руен” са 4- ти.

Състезанието откри заместник- кметът по  "Култура, образование, туризъм, младежки дейности и спорт" Светослав Василев. Надпреварата се проведе на четири дъски.  Сребърния медал на четвърта дъска спечели Александър Костов от отбор „Пауталия”, а бронзовия – Пламен Петров от отбор” Руен”. Среброто на трета дъска завоюва Динко Даскалов, бронза на втора е за Кънка Витова, Борислав Лазаров е с бронзов медал на първа дъска и тримата са от отбор „Пауталия”.

Всички награди бяха връчени от кметът на община Кюстендил Петър Паунов, който закри турнира.
 
СКХЗУ Пауталия