Кристияна Генова от ЕГ получи приза „Рицар на добрата воля”
Кристияна Генова от ЕГ получи приза „Рицар на добрата воля” / netinfo

Центърът за работа с доброволци към Сдружение „Партньори - Кюстендил" ,част от Национален алианс за работа с доброволци, организира символично парти, на което поздрави своите активни доброволци и благодари за всеотдайността им , по случай 5-и декември - Международен ден на доброволеца,.
Поздравителен адрес към всички доброволци бе прочетен от името на Ренета Венева, Председател на УС на Национален алианс за работа с доброволци.
По традиция, за трета поредна година бе връчено званието „Рицар на добрата воля", което се присъжда на най-активните доброволци във всички центрове на НАРД. За Кюстендил, с приза за 2015 година бе удостоена Кристияна Генова, ученичка в Езикова гимназия „Д-р Петър Берон", 12 клас, активен доброволец от самото създаването на центъра за работа с доброволци.

Кристияна Генова от ЕГ получи приза Рицар на добрата воля
netinfo

 

 


Носителката на приза е номинирана и избрана за цялостния си принос към дейността на центъра, към училищните инициативи, за нейното добротворчество, милосърдие, за развитието на таланта си в театралното изкуство, за своята безрезервност да бъде полезна на другите.

Кристияна Генова от ЕГ получи приза Рицар на добрата воля
netinfo

 


Кристияна сподели, че за нея е удоволствие да бъде доброволец, изживяване, което е несравнимо с друго, преживяла е невероятни емоции и пожелава на повече младежи да се докоснат до магията на доброволчеството.
Миналогодишният носител на званието „Рицар на добрата воля" Мелина Попова, ученичка в 12 „а" клас на ПМГ „Проф. Емануил Иванов" посвети в звание новият рицар, като й пожела да бъде доброволец за цял живот.
На тържеството присъстваха и доброволци от ПГИМ „Йордан Захариев" - те си пожелаха следващата година призът да бъде спечелен от техен съученик.
Центърът за работа с доброволци обединява младежи от всички гимназии в града, доброволци, работещи в различни сфери, но обединени от идеята да са полезни на града и хората в нужда. Доброволците участват активно в проекти, общински форуми, в грижата за хората в неравностойно положение. През 2015 те планираха и организираха двудневен еко фестивал „Един по-красив свят".

Кристияна Генова от ЕГ получи приза Рицар на добрата воля
netinfo