Каратеките на Дарис си дойдоха с меч от Купа Пирин
Каратеките на Дарис си дойдоха с меч от Купа Пирин / netinfo

Кюстендилският карате клуб "Дарис" спечели- меч, като комплексен победител от турнира за Купа "Пирин" в Разлог. В надпреварата участваха 96 състезатели от 13 клуба, от които два  от Македония. Турнирът бе за деца, юноши и девойки младша възраст. Кюстендилският клуб участва с 15 каратеки, които спечелиха 6 златни, 2 сребърни и 7 бронзови отличия.

Мартин Гогев спечели битката на макевара, при родените 2004 и по- малки, като игра финал със съотборника си Юлиян Захариев. В тази възрастова група, на ката златен медал завоюва Владимир Назъров.

При родените 2003 година, Вилхем Вилхемов победи на макевара, а Бойко Парлапански и Иван Иванов се класираха на трето място. Иванов спечели състезанието на ката, следван от Бойко Парлапански и Вилхем Вилхемов.

Деян Иванов се класира трети на ката, а Симеон Помпулуски е с бронз на кумите, категория до 35 години, при родените 2002/ 2001 година.

Шампион на кумите, при родените 1999 г. стана Даниел Крумов в категория + 37 кг.

В отборната надпревара на ката бяха сформирани отбори с каратеки от всички възрасти, от 1999- 2004 година. Златен медал спечели първият отбор на "Дарис", в състав- Вилхем Вилхемов, Юлиян Захариев и Бойко Парлапански. На трето място се класираха другите два тима на кюстендилския клуб, единият е в състав- Георги Матуски, Никола Александров и Владимир Назъров, а другият- Христо Колешански, Антоан Шопов и Мартин Гогев.

Същият отбор ще пътува за Купа България, която е тази събота и неделя в Хасково, информира старши треньорът Борислав Иванов, който ще води отбора с Цветомира Терзийска.