Каратеки от Шурикен ще се учат да стават шампиони от Кристоф Пина
Каратеки от Шурикен ще се учат да стават шампиони от Кристоф Пина / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Състезатели от карате клуб "Шурикен"- Кюстендил ще участват на семинар в София с французина Кристоф Пина- световен и европейски шампион, и носител на десетки призови места и отличия. Международният семинар ще бъде на 15 и 16 март, като вече са заявили участие и каратеки от Италия, Франция и Македония.
Семинарът ще се състои от общо 4 практически, технически и тактически тренировки и ще бъде на тема "Планиране и подготовка за успех в международни състезания". Специално внимание ще бъде отделено на разглеждането на играта на състезателите на европейско и световно ниво и изграждането на характеристиките и уменията, от които се нуждае всеки, който има претенции за първите места на призовата стълбица.
"Семинарът е платен, 40 евро и за двата дни. Отиваме, за да научим нещо ново, което да ни прави шампиони", каза за Дарик старши треньорът на "Шурикен" Емил Димитров.
Следващата събота и неделя, той ще води негови състезатели на "Истанбул оупън", турнир, който наподобява световно първенство.
"Елитът е там, поне тези, които искат за да се развиват. Това е турнир от "Златна лига", от деца до мъже и жени. Ще участват между 25- 30 държави. Обиграват се, хващат си техника, тактики на съперниците.
Отиват най- добрите деца и тези, които имат възможност, защото един такъв турнир е от 300- 500 лв. Големият спорт изисква да си постоянно в залата, по състезания и дано да няма контузии. Спортистите са рискови, лошото е, че сме бедна държава и субсидиите за спорта са малки и недостигат. Спортът, колкото дава, толкова и взима", коментира Емил Димитров.