Иван Каракашки: МОСВ ще финансира една клетка за регионално депо, ще разплати за канализацията на Въртешево
Иван Каракашки: МОСВ ще финансира една клетка за регионално депо, ще разплати за канализацията на Въртешево / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Работата по изграждането на трета лента в някои участъци на Конявската планина, по пътя Кюстендил- София ще започне през пролетта на следващата година. Областният управител Иван Каракашки е получил уверение за това от премиера Пламен Орешарски.
От МОСВ са отговорили с писмо на всички зададени им въпроси, свързани с проекти за региона.
"Осигурени са 400 000 лв., които стоят неразплатени още от времето на Людмил Стоянов за канализацията на кв. "Въртешево". От ПУДОС е утвърдено разплащането през август и до 1- 2 месеца ще има плащане. Склада за пестициди в "Коилица" е включен за финансиране от швейцарски фонд и ще се извърши необходимото да не бъде опасен", заяви областният управител Иван Каракашки.
Министерството на околната среда и водите е готова да финансира през държавния бюджет 1 клетка на Регионалното депо за твърди битови отпадъци. "Кметовете направиха "Рила Еко". Изпуснаха се всички срокове, но от министерството считат, че това не е по вина на общините. Къде ще бъде депото обаче е решение на сдружението.
Знаете, че нашите общини плащат глоба затова че нямаме депо", коментира Каракашки.