Юлиян Кръстев
Юлиян Кръстев / Влади Владимиров
Старши треньорът на „Велбъжд” Юлиян Кръстев подаде оставка,  след изпадането на отбора от Трета Югозападна лига”, заяви Кръстев. Той ръководи мъжкия тим 7 години. „Много или малко изживявах всяка победа или загуба. Милея за отбора. От 7- годишен тренирам футбол, 30 години съм на стадиона. Болно ми е, но това е реалността. Надявам се бързо да излезем от тази ситуация”, коментира Кръстев и изрази убеденост, че отборът ще остане в Трета лига.

„Не можахме да намерим верния път. Имахме много къса резервна скамейка, не успяхме да привлечем класен футболист на полусезона и в много от мачовете нямахме и късмет. Поемам отговорност, подавам оставка още утре. Надявам се „Велбъжд” да започне ново начало и да влезе, колкото се може по- бързо във „В” група. Има и вратички и почти съм убеден, че „Велбъжд” ще остане още този сезон в групата / Трета лига /.

Юли Кръстев обяви, че е имал пълната подкрепа от ръководството на клуба и, че не обвинята за ситуацията наличните футболисти.
„Велбъжд” ми е на сърцето и така ще си остане. Само от към футболисти куцаха доста нещата. Всичко се свежда обаче до парите. Бюджетът опредял с какви футболисти да разполагаш, а нашият беше малък”, заключи Кръстев.
 
 
Дарик- Кюстендил