Ирина Репуц: Необходима е цялостна реформа на държавната ни система
Ирина Репуц: Необходима е цялостна реформа на държавната ни система / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Ирина Репуц: Необходима е цялостна реформа на държавната ни система
75241
Ирина Репуц: Необходима е цялостна реформа на държавната ни система
  • Ирина Репуц: Необходима е цялостна реформа на държавната ни система

"Обичам България, затова живея тук със семейството си и влизам в политиката с амбицията за промяна на статуквото", това заяви в ефира на Дарик кафе- Кюстендил, водачът на листата на Реформаторския блок за 10 МИР- Кюстендил Ирина Репуц. Тя е лидер на Християндемократическата партия на България, седмата партия в Реформаторския блок, като жребия отреди точно №7 в бюлетината за коалицията на предстоящите парламентарни избори.
Ирина Репуц е адвокат по професия, със специализация по европейско право. Семейна, майка на 4 деца- 2 момичета и 2 момчета, най- голямото е на 19 години, а най- малкото на 4 г.
Първата битка за промяна на г- жа Репуц и гражданската организация от родители, която създава преди години, е срещу образователната система, която според нея е в криза.
"Необходими са нови закони за средното и висшето образование или общ Образователен кодекс. Старият закон е от 1992 година. Ключовата дума е съзидателност. За мен и ХДП, правенето на политики с гняв и омраза е изключително вредно за страната. Трябва да се фокусираме върху това, какво искаме да се направи?", коментира Ирина Репуц. Тя определя като грешна политиката да се критикуват сродни партии, членове на ЕНП / европейските християндемократи /, а в България това са още- СДС, ДСБ, ГЕРБ.
"Без дълбочинни реформи в цялата ни политическа и държавна система, който и да спечели доверието на суверена и да дойде на власт, ще последва- крах. Системата у нас изкривява и най- добрите политически намерения. И няма как да е иначе, като има корупция, европейските пари не стигат до крайни бенефициент, липсва компетентност, България не може да усвои европейските средства и т. н.", каза още в ефира на Дарик- Кюстендил, водачът на листата на РБ, с №7 в бюлетината Ирина Репуц.

/ Цялото интервю в ефира на Дарик, чуйте в прикачения аудио файл /