Васил Русаков- председател на ФК Велбъжд
Васил Русаков- председател на ФК Велбъжд / Влади Владимиров
Президентът на ФК Велбъжд Васил Русаков заяви пред Дарик, цитирам: „с цел да не се подведат родители и състезателите на клуба”, че при преместване в друг клуб на територията на община Кюстендил, футболистите няма да могат да участват в първенствата на БФС до края на сезон 2017/ 2018 г. Това негово уточнение е в отговор на публикации в медиите за създаването на нова футболна школа в Кюстендил.

От ФК Велбъжд са изпратили официално питане до Областния съвет на БФС- Кюстендил, от където им е отговорено, цитирам: „ …съгласно Наредбата на БФС, ФК който не е започнал участие в първенствата на ДЮФ / деца, юноши младша и юн. старша възраст / в началото на спортно- състезателната  2017/ 2018 г. / есен- пролет /, не може да бъде включен за участие от пролетния полусезон на същата спортно- състезателна година”.

„В близките дни ФК Велбъжд ще обяви треньорския състав, който ще работи в ДЮШ на клуба и отборите на клуба продължават участието си в първенствата на БФС. Мъжкият отбор започва подготовка за пролетния полусезон в група Осогово, под ръководството на Анатоли Бачовски, който ще работи и в школата”, каза още пред Дарик Васил Русаков.
 
Дарик- Кюстендил