Финансиране от ТГС България- Македония ще получат 16 проекта от област Кюстендил
Финансиране от ТГС България- Македония ще получат 16 проекта от област Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

16 от одобрените 44 проекта по програмата за ТГС България- Македония / по първата покана / са с участници от Кюстендилска област. Сред тях е проект на Областна администрация- Кюстендил, с партньор Североизточния планов регион на Македония, с център Куманово. Той е на стойност над 496 хил. лв.
Община Кюстендил ще си партнира с община Конче. Проектът е в сферата на туризма за близо 413 000 лв., както и този на Областната управа.
Единствените две детски градини, които печелят финансиране със съвместния си проект са "Детска Радост" от Струмица и ОДЗ "Първи юни" в Кюстендил. Те ще работят в направление околна среда, за близо 400 хил. лв.
Два проекта с участието на община Рила са сред класираните по първата покана. Единият е в сферата на околната среда за 366 хил. лв., а другият в туризма, съвместно с община Старо Нагоричане, за близо половин милион лева. Третата община, която печели проект е Бобов дол, в партньорство с община Ранковце, на стойност 398 хил. лв.
Финансиране се очаква да получат, след проверката, която предстои и проекти с участието на Търговско промишлената палата в Кюстендил, БАН, организацията по текстил и облекло, сдружение "Без граници", асоциация Регионален център по европейска интеграция, асоциация "Вива Пауталия", НПО EVRO, асоциация "Кюстендил".