Федята не се яви на делото срещу братя Галеви, Стъклето се оплака, че му липсват вещи от ареста
Федята не се яви на делото срещу братя Галеви, Стъклето се оплака, че му липсват вещи от ареста / Влади Владимиров, архив

Нови 10 свидетели бяха разпитани днес на заседанието в Кюстендилски окръжен съд по делото срещу "братя Галеви" и петимата им приближени, за ръководене и организиране на престъпна група. Не се яви призования Фьодор Фьодоров-Федята, който бил с променен адрес и кметът на Сапарева баня Сашо Иванов, който  е ангажиран с откриващите се днес празници в общината.

Една от свидетелките каза, че мъжката част от компанията на рождения й ден е била пребита от хора на "братя Галеви", защото отказ да плати надписана с 50 лв. сметка. Свидетелката Димитринка Гьошева заяви, че е била застъпник на кандидата за кмет на Дупница, на "братя Галеви" - Атанас Янев.

На заседанието се стигна и до очна ставка, между таксиметровия бос и основен свидетел Пламен Миланов и бивша негова служителка. Миланов заяви в предишно заседание, че е бил рекетиран да плаща "такса спокойствие" за таксиметровите си коли. Цанка Ранчева нарече това- "нагла лъжа".

Свидетели казаха днес, че не са чули за плащане на рекет за таксиметровите пиаци.

Освободеният наскоро от ареста с решение на Софийския апелативен съд, Владимир Ангелов-Стъклето се оплака, че не са му върнати от ареста мобилните телефони, лични документи и ключове.

На днешното заседание на съда не се яви адвоката на гражданските ищци - Антон Сираков. Съдия Мирослав Начев обяви, че делото продължава на 7-ми и 28-ми юни.