/ iStock/Getty Images
До дни Дупница ще разполага с триажен кабинет, който ще облекчи работата на болничните заведения и Спешния център. Това стана ясно по време на заседанието на общинския кризисен щаб, съобщиха от Общината.

Нови 35 случая на заразени с Covid-19 в Кюстендилско

Кабинетът ще е в помощ на лекарите и персонала на общинската болница и Спешния център в работата с пациенти и тези, които са със съмнения за коронавирусна инфекция.

Кабинетът ще бъде разположен в сградата на бившия дом за деца "Олга Стоянова", който е в непосредствена близост до Спешния център и общинската болница. Разходите по ремонта на кабинета, както и възнагражденията за лекари и медицински сестри ще бъдат поети от Община Дупница.

И Област Кюстендил вече е „червена зона”, затягат мерките

Полицията в Дупница пък ще засили проверките за носене на маски, както и за отстоянията в заведенията между клиентите, е станало ясно още по време на заседанието на щаба. До момента са съставени около 30 акта.

Временно се преустановява работата на пенсионерските клубове на територията на общината. На директорите на "Общински пазари" и на "ГУМ - Дупница" е възложено спазването на въведената организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м между посетителите.