Депутатът Петър Витанов на посещение в Кюстендил и областта
Депутатът Петър Витанов на посещение в Кюстендил и областта / Влади Владимиров

Депутатът от  44- то Народно събрание и втори в листата на БСП, след водача Елена Йончева, Петър Витанов се срещна с кюстендилци и жители на село Шишковци. Той бе придружаван от колегата му народен представител от област Кюстендил д- р Иван Ибришимов.

Депутатът Петър Витанов на посещение в Кюстендил и областта
Влади Владимиров

„Виждам едно узряване за необходимостта от промяна, промяна на начина на управление най- вече в България, но и в цяла Европа. Владимир Димитров- Майстора е възприел село Шишковци, като Рая и то е дало вдъхновение за неговите картини, с които ни е прославил в цял свят. Сега, вместо Майстора, има една област известна преди със своята селскостопанска продукция,  която се бори за оцеляване, сега няма нищо. Това е пример как не трябва да се харчат европейски средства, как парите за обща селскостопанска политика отиват не по предназначение и са способни, тези неефективно изхарчени средства да убият цели региони. Разбирам че, в тези села няма нито едно останало българско училище, тогава за каква икономическа перспектива говорим? Много тъжно ми стана”, коментира Петър Витанов.

Депутатът Петър Витанов в Шишковци
БСП

Депутатите Петър Витанов и Иван Ибришимов в село Шишковци
БСП

Възрастните хора от кюстендилското село Шишковци  му казали- козите ни ядат ябълките, докато децата нямат пари за плодове.
„Козите им ядат ябълките, защото ги изкупуват под 10 ст. Хвърлят и черешите, защото ги изкупуват под  себестойност, което е много отчайващо. Необходимо е едно преработвателно предприятие, една борса, малко грижа за тези фермери, тези герой, хора, които стоят въпреки всичко, въпреки правителството и тази политика на ликвидация, която виждаме през последните 10 години”, заяви народният представител на БСП.

Депутатът Петър Витанов в Шишковци
БСП

Петър Витанов отговори на въпроси и за регионалната политика в България и за състоянието на Кюстендилска област, която е на едно от последните места по Брутен вътрешен продукт и средна работна заплата.
„Очевидно, Правителството е неспособно да изравни регионалните дисбаланси в страната. Тъжно е да видим, само на 70- 80 км. от София, град и регион известни с плодородието си, който е в подобно състояние, заплашен буквално от изчезване, с липса на млади хора и преимуществено с един ромски етнос, без икономическа перспектива и без доходи. Правителството може да даде друг тип управление на такива региони. Ние от БСП имаме своята Визия за България и сме разписали как да направим догонващо развитие спрямо големите 4- 5 мегаполиса в страната”, каза Петър Витанов.

Депутатът Петър Витанов на посещение в Кюстендил и областта
Влади Владимиров

Кандидатът за евродепутат коментира и различните приоритети на двете основни политически сили в страната.
„Слушам политическите ни опоненти от ГЕРБ и техните приоритети- дигитализация, цифровизация, супер модерен компютър, фалшивите новини, е такива глупости, това е тотално скъсване с реалността. За каква дигитализация говорим, когато 1/3 от София няма канализация?! Каузата е: по- високи доходи и България да не е този резервоар за гастарбайтери в по- развитите страни; повишаване на благосъстоянието на хората, да останат тук и да раждат здрави деца за България.

Народният представител от Кюстендилски избирателен район, д- р Иван Ибришимов бе категоричен:
„Хората искат промяна. Вече знаят, че това правителство- Борисов 3 е изчерпано и искат не промяна с Борисов 4, а с нов Министерски съвт, със социално ориентиран политика, политика за хората”.
На посещение днес в област Кюстендил е и 6- тия в листата на БСП Иван Кръстев, който е бивш зам.- министър на образованието и съветник на досегашния евродепутат  Георги Пирински. Той е в Сапарева баня и Дупница. След Кюстендил, Петър Витанов и Иван Ибришимов проведоха срещи в Рила и Кочериново.
 
 
Дарик- Кюстендил