Деца дефилираха в модно ревю с дрехи от отпадъци
Деца дефилираха в модно ревю с дрехи от отпадъци / Иво Кирилов, Дарик

Изложба и модно дефиле с дрехи направени от отпадъци показаха децата от III ОУ "Професор Марин Дринов" по време на церемонията по награждаването на ученици от Кюстендил, участвали във второто поредно издание на информационно- образователната игра „Стани Екогерой". Тя бе реализирана съвместно от  ЕКОПАК България и общините Монтана и Кюстендил.


Децата бяха изработили костюми и рокли от найлонови торбички, картон, чували и тоалетна хартия.


Първенец в надпреварата сред училищата в Кюстендил стана именно III ОУ "Професор Марин Дринов". Награди от играта получиха 60 ученици от общината. На награждаването присъстваха изпълнителният директор на фирмата Тодор Бургуджиев и зам.-кметът Росица Плачкова.


„Благодаря за тази награда. От години в нашето училище работим по посока на развитие на екологичната култура на децата и техните екологични знания. В рамките на целодневната форма на обучение, много активно се работи при нас в заниманията по интереси. Във всяка група са засегнати подобни теми", заяви директорът на училището Зоя Сотирова.


„Благодаря на всички участвали в играта. Ние деца разчитаме на вас и вашите родители да бъдете пионери в разделното събиране на отпадъци. Надявам се да успеем в община Кюстендил да въведем най- успешно разделното събиране на отпадъци. Имаме да извървим заедно един дълъг път", каза зам.- кметът Росица Плачкова.


„В тази инициатива в Кюстендил участваха над 1 000 деца. Благодаря ви за тази активност и съпричастността, която имате за това градовете да бъдат по- чисти. В същото време вие учите родителите. Община Кюстендил е една от най- зелените общини в страната. Така и града ще става все по- красив", обясни изпълнителният директор на фирмата Тодор Бургуджиев.