Д-р Ибришимов: Управляващите отново показаха безразличието си към българските майки
Д-р Ибришимов: Управляващите отново показаха безразличието си към българските майки / Личен архив

Управляващата коалиция не прие предложението на БСП за увеличаване на парите за майчинството през втората година на детето.

"Управляващите отново показаха безразличието си към българските майки. Предложението ни беше сумата за отглеждане на дете да се изравни с минималната работна заплата, която от януари тази година вече е 420 лева. Само ще припомня, че още при първото правителство на Бойко Борисов майчинските бяха замразени. След това, по време на управлението на Пламен Орешарски бяха изравнени с тогавашната минимална работна заплата. При сегашната управляваща коалиция отново бяха замразени, въпреки че министър Ивайло Калфин и представителите на неговата партия АБВ постоянно говорят за провеждана от тях лява и социална политика. Днес точно те, заедно с ГЕРБ и ДПС, бяха против размразяването", коментира депутатът от БСП д-р Иван Ибришимов. Той уточни, че става дума за 9 милиона лева.

"На фона на милиардните заеми и безобразните обществени поръчки, които се разпределят между няколко фирми в България, 9 милиона помощ за българските майки, за да отглеждат малко по-лесно децата си, толкова много ли са?!", попита депутатът от Кюстендилски избирателен район.