Честваха 110 години Кюстендилско дружество на запасните офицери
Честваха 110 години Кюстендилско дружество на запасните офицери / Личен архив

Кюстендилското дружество на запасните офицери чества 110 години от създаването си в читалище „Братство".

Сред гостите бяха областният управител Виктор Янев, зам.-кметът Светослав Василев, председателят на ЦС на СОСЗР ген. Стоян Топалов, ген. Кендеров - председател на Контролната комисия към ЦС, полк. Петров - председател на Националната асоциация „Сигурност" и ръководството на Общинската организация в Дупница, начело с полк. Иван Шопов и др.

Честваха 110 години Кюстендилско дружество на запасните офицери
netinfo

Председателят на читалище „Владимир Заимов" към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, полк. Йордан Костадинов представи исторически събития и дати при създаването на Кюстендилското дружество.

„Дружеството на запасните офицери в Кюстендил е основано през 1906 г. Първият председател на Кюстендилското дружество на запасните офицери е бил Иван Власински.

Почти всички членове на дружеството участват в 3-те войни и са награждавани с ордени за храброст. Имаме основание да се гордеем, защото сме потомци на славни деди, които са оставили дири в историята на нашия край", припомни полк. Костадинов.

Честваха 110 години Кюстендилско дружество на запасните офицери
netinfo

„Четири са дружествата, които официално честват в България 110 г. от основаването си - Кюстендил, Пловдив, Русе и София. Следващата година ще честваме 110 г. от създаването на Съюза на запасното войнство в България", уточни ген. Стоян Топалов.

Ген. Топалов поздрави запасното войнство с празника и награди с грамоти 20 изявени членове на Областната организация за активна военно-патриотична дейност от името на Министерството на отбраната и от ЦС на СОСЗР.

Тържеството закри дамският хор „Румена Войвода" към СОСЗР-Кюстендил.