Центърът за кариерно ориентиране с нов офис в Кюстендил
Центърът за кариерно ориентиране с нов офис в Кюстендил / Център за кариерно ориентиране

Центърът за кариерно ориентиране официално откри новия си офис в Кюстендил.Той се намира в бившата сграда на българо-съветската дружба.
На откриването кариерните консултанти посрещнаха представители на община Кюстендил, Регионален инспекторат по образование, педагогически съветници и ученици от училищата в областта.
В обновените помещения са обособени - зала за информиране, зала за групова работа и зала за диагностика. В тях ученици и родители ще получат информация за средните училища в областта, условията и реда за постъпване в тях , продължителността на обучението, начина на завършване и придобиване на степен на образование.
Екипът на Центъра представи дейностите, които са извършени от стартирането на проекта в началото на м .октомври 2012година. В Кюстендилска област са обхванати 33 училища. Общо 3784 ученици са взели участие в програмите по кариерно ориентиране, а 1240 са ги завършили.Проведени са и училищни форуми, при които децата са посетили конкретни работни места, за да се запознаят с работата на застраховател, актьор, готвач, моделиер и печатар.
По проекта „ Система за кариерно ориентиране в училищното образование" се предвижда изграждане на Национален портал за кариерно ориентиране,който ще представлява информационно - търсеща система. В него учениците ще могат да намерят психологически тестове за самодиагностика на интереси, информация за институциите в системата на средното и висшето образование, които се изучават в училищната система . Центровете за кариерно ориентиране и кариерните консултанти ще бъдат включени в национален регистър. Ще се издадат информационни брошури на професиите. Тридесет тематични филма ще поставят акцент върху ключови проблеми при вземането на решение за избор на образование и кариера.

 

Центърът за кариерно ориентиране с нов офис в Кюстендил
netinfo