Бюджетът на Дупница бе приет с аплодисменти и критики
Бюджетът на Дупница бе приет с аплодисменти и критики / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

След 3 часови дебати, Общински съвет Дупница прие бюджета за 2015 година, с аплодисменти, но не и единодушно. 4-ма общински съветници от БСП - Станислав Павлов, Асен Башленски, Чавдар Милушев и Александър Анин гласува „против", Георги Пехливански, Иван Шопов, Маргарита Илинска и Асен Илиев също от БСП пък гласуваха „въздържал се", останалите 18 общински съветници подкрепиха Бюджет 2015.
Общината ще разполага с бюджет от 22 852 000 лв. За капиталови разходи за предвидени 2,5 млн.лв.
От БСП заявиха, че липсва стратегия, а според Костадин Костадинов от ОДБ, който е и председател на ОбС, кметското ръководство няма финансова политика.
Владимир Владимиров от ПП „Лидер" заяви, че според него липсва контрол по отношение на разходването на средствата в сектор „Образование". Той поиска и отговор защо са завишени разходите за общинския театър и колко са приходите от него.
Въпросът за изграждането на Спортната зала предизвика разгорещени дебати между съветници, кмет и общински служители, които бяха в залата, за да отговорят на въпроси свързани с изграждането на съоръжението. Материалите и оборудването са купени и са в складове в Дупница и в София, обясни Славка Петровска от общинска администрация и допълни, че парите са преведени на изпълнителя, които в върнал 500 000 лв. банкова гаранция, а други 500 000 лв. са по сметките на общината.