Методи Чимев подписа договор с МРРБ за реконструкция
Методи Чимев подписа договор с МРРБ за реконструкция / netinfo
Бизнесът в Дупница да ориентира нуждата от кадри в различните области, ще бъде основна тема на срещата, която организира следващата седмица кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

Тя ще се състои на 11 януари от 15:00 часа в заседателната зала на Общински съвет. Срещата е по повод изготвянето на държавния план-прием за средните училища в общината за идната учебна година.

На срещата ще присъстват директорите на средните училища, представители на различните браншове от бизнеса в града, Бюро по труда-Дупница, РУО-Кн, Областна управа, представители на търговско промишлената палата в Дупница и други.

"Трябва да се съобрази настоящето с пазара на труд. Няма логика да излизат кадри, които не могат да се реализират, защото в общината даденият отрасъл го няма или почти не е застъпен.

Тогава нуждата кара тези млади хора да търсят прехрана и реализация в други градове или чужбина. Началният старт на завършване с професия след средното образование, обаче го няма в Дупница.

Не е тайна за никого, че който и инвеститор да реши да инвестира в производствената например сфера, той прави проверка за наличие на такива кадри, които да бъдат наети веднага, а не да бъдат обучавани от А и Б.

Това е идеята на срещата, за да се сверят часовниците и да бъдат сформирани такива паралелки след 7 клас, които ще дадат възможност на младите хора след това да намерят реализация в нашата община", коментира инж.Чимев.