Без нови, но с водосвет Велбъжд стартира подготовката си
Без нови, но с водосвет Велбъжд стартира подготовката си / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

С водосвет за здраве и успехи, отслужен от отец Данаил започна подготовката си за пролетния полусезон мъжкият отбор на ФК "Велбъжд". Отецът лисна менче с вода пред футболистите на терена на стадион "Осогово".

"Велбъжд" започна подготовката си без нови попълнения. Треньорът Юлиян Кръстев търси вътрешен халф и централен нападател, ще се дава шанс и на юношите на клуба. Отборът вече няма да разчита на Кирил Вълов и Светлозар Момчилов.

"Подготовката ще протече изцяло в Кюстендил. Ще тренираме по два пъти на ден, ще комбинираме фитнес и занимания на терен. Планираме 6- 7 контролни срещи. Целта е да бъдем, на колкото се може по- горна позиция в класирането, но по- важно е да се подобри играта на отбора. Не е важно дали ще сме 4 или 6- ти, а да играем хубав, привлекателен футбол, който да се харесва от всички и да налагаме млади футболисти, които са юноши на клуба", заяви пред Дарик Кръстев.

Първата контролна среща ще е последната събота на този месец, за нея все още няма съперник. На втори февруари "Велбъжд" ще играе с "Германея"- Сапарева баня, на 6- ти със "Струмска слава"- Радомир, а на 13- ти с "Пирин"- Благоевград. Имаме уговорка за проверки с "Марек", "Банско" и юношите старша възраст на "Левски", допълни старши треньорът на кюстендилци.