Атанас Гергинов в Шишковци: Предвиждам бюджет за всяко кметство
Атанас Гергинов в Шишковци: Предвиждам бюджет за всяко кметство / БСП- Кюстендил

При изключителен обществен интерес продължават срещите на Атанас Гергинов, кандидат за кмет на коалиция "За промяна" и кандидатите от листата за общински съветници с жителите на община Кюстендил. В с.Шишковци, залата на читалището едва събра желаещите да чуят предложенията и програмата на коалицията. Над 100 души се събраха, за да споделят проблемите на селото. На събранието присъстваше Климент Терзийски - досегашен кмет на Шишковци и кандидат за нов мандат.
"Не сме се събрали да обещаваме кули и могили, а само реални неща. Тук е мястото да отбележа, че за Шишковци, за последните 2 години са постъпили 20 хил. лв. - 16 хил. лв. от правителството на Орешарски и 4 хиляди от това на Борисов. Досега кметовете на малките населени места не сме видели пари в брой. За една химикалка или осветителна крушка, опираме до община Кюстендил. И тук е момента за задам въпроси на кандидата за кмет Атанас Гергинов. Каква ще бъде стратегията му за разпределяне на финансите в община Кюстендил? Как ще се промени работата относно чистотата на малките населени места, като нашето?", каза в началото Климент Терзийски.

Атанас Гергинов в Шишковци: Предвиждам бюджет за всяко кметство
netinfo

"Благодаря за конкретните въпроси. Сега сме застанали пред вас като кандидати. Аз за кмет на община Кюстендил, тук са и една голяма част от кандидатите ни за общински съветници. Ако ни гласувате доверие и спечелим тези избори, след Нова година, когато имаме яснота за реалното състояние на общината, ще дойдем отново при вас. Ще чуем конкретните ви проблеми и ще търсим бързи и адекватни решения. Заложил съм в програмата си бюджет за всяко кметство. Собствени пари, които кметовете ще ползват по предназначение, но без да се молят на общинската администрация. Аз не мога да ви обещая грандиозни проекти. Обещавам само реални, изпълними и конкретни неща. Кристално чисти регламенти за инвеститорите. От тях идват и работните места. Сега се оказва, че общината е един от най-големите работодатели, защото частни инвестиции лисват. За последните осем години не се е появил нито един сериозен бизнес на територията на общината. Нямаме една чиста инвестиция", заяви Атанас Гергинов.
В залата възникнаха много въпроси. "Как ще се справите с "италианската мафия" за цената на черешите?", попита младеж от залата.

Атанас Гергинов в Шишковци: Предвиждам бюджет за всяко кметство
netinfo

"Предлагаме нов начин на изкупуването на черешовата реколта, премахване на монопола, чрез сезиране на Комисията за защита на конкуренцията, при съмнения за картелни споразумения и създаване на конкурентна среда за по- високи цени. Предвиждаме и създаването на борса", отговори Гергинов.
Дадено бе предложение, сградата на неработещата вече детска градина да бъде ремонтирана и превърната в хотел, за да може студентите от Художествената академия, които идват на летен пленер в селото на Майстора, спокойно да отсядат в него.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!