Армейци- Кюстендил стартираха с победа на Витоша къп
Армейци- Кюстендил стартираха с победа на Витоша къп / Бисер Десподов
ФК Армейци- Кюстендил са водачи в група А на футболния турнир Витоша къп 2019. В интересен двубой, Армейци и ЦСКА 1948- 2 отбор завършиха при резултат 1:1. Кюстендилци поведоха с гол на Андрей Иванов в 25 мин., а ЦСКА 1948- 2 изравни в 85 мин.

„В противниковия отбор играят юноши, на 18-19 години, старши треньор е Кирил Метков, имат си кондиционен специалист и са с амбиции за влизане в Трета лига. Направиха 9 смени на полувремето и през втората част, и със свежи сили изравниха. Доволни сме и на точката от тази среща”, каза за Дарик водачът на Армейци- Бисер Десподов.

Двубоят между червените от Кюстендил, които са привърженици на ЦСКА- София и червените от ЦСКА 1948 премина в духа на феърплея.
В другата среща от втория кръг в група А, домакините от Железница надделяха над Витоша Бистрица- 2 с 2:1.
Железница събра 3 точки колкото има и отборът на Витоша Бистрица-2 и заема второ място, заради победата в прекия двубой. На върха в група "А" остана Армейци Кюстендил с 4 точки. На четвърто място с 1 точка за момента се намират младите футболисти на ФК ЦСКА 1948- 2. Всеки един от четирите отбора в тази група остава с реални шансове за класиране в следващата фаза на турнира,  а в последния кръг от груповата са срещите: Армейци Кюстендил - Витоша Бистрица-2  и ЦСКА 1948-2 срещу Железница. 

В група Б води Рилец с пълен актив от 6 т., пред Банкя и Спарта- София с по 3 т. и Локомотив София с 0т.
Полуфиналите ще се изиграят на 24- ти август (събота). От 15:45 ще бъде първият полуфинал. В него ще играят победителят от група "А" с втория от група "Б". Веднага след него от 18:30 е вторият полуфинал. Седмица по-късно, на 31- ви август за 18:30 е насрочен финалът на Витоша къп 2019. Мач за трето място ще има в същия ден от 15:45 ч.
 
Дарик- Кюстендил