Английската неделна лига стартира и в Кюстендил
Английската неделна лига стартира и в Кюстендил / Влади Владимиров

Английската неделна лига по мини футбол в Кюстендил стартира с националния химн на България, водосвет за здраве, отслужен от отец Партений, фойерверки и 10 отбора. Гост на откриването бе областният управител Владислав Стойков. Организатор е Българската лига по футзал.

Лигата съществува от 15 години в България, а Кюстендил е 11- тия град, в който започва надпреварата, каза членът на УС и председател на Съдийската комисия Стоян Алексиев.

Отборът на "Феста" победи с 6:0 в първия кръг "Черешка". В оспорван двубой, "Анбо" загуби от "Ливърпул" с 3:4. "Феста 1" надигра "Герена" с 6:1, а "Могилата" се наложи над "Пауталия" с 5:3. В днешния ден се игра последния мач от кръга, "Ботев" бе категоричен с 6:2 над "Армеец".

В отборите могат да участват само аматьори, като се правят необходимите картотеки. Любопитно е, че са забранени шпагатите, за да се пази здравето на играчите.

Играе се на два полусезона: пролет- есен. До третия кръг могат да се включат още тимове, като се очакват още два отбора. Двубоите ще се играят петък и събота, след работно време в "Зона спорт".

Победителят от всеки град се включва в Шампионската лига по мини футбол на България. Голмайсторът ще получи награда- безплатно пътуване до Англия за мач на националния отбор.

Стоян Алексиев връчи специален плакет на Николай Петров, който съдейства за тръгването на Английската неделна лига в Кюстендил.

Програмата за следващата седмица ще стане ясна след потвърждение за включването на новите отбори.