Албанец ще лежи 5 години в затвора за 57 пакета марихуана
Албанец ще лежи 5 години в затвора за 57 пакета марихуана / Дарик, архив

Пет години лишаване от свобода постанови Кюстендилският окръжен съд за мъж от гр. Шкодер, /Shkoder/, Албания, който е направил опит да внесе през ГКПП- Гюешево 57 пакета с марихуана. Контрабандата е от 08.01.2013 г., като албанецът е пътувал с лек автомобил "Мерцедес Бенц". Пакетите са били укрити в специално изработена кухина в резервоара на автомобила и в кухини на левия и десния прагове на автомобила.
Общото тегло на наркотичното вещество е 26,835 кг, с концентрация на активно действащ компонент- тетрахидроканабинол. Общата стойност на всички 57 пакети с марихуана е 161 010 лв. Цена за грам - 6 лв.
Освен наказанието от 5 години "лишаване от свобода", което да се изтърпи в затворническо общежитие от открит тип, при първоначален общ режим, съдът определи и "глоба" в размер на 50 000 лв. Лекият автомобил "Мерцедес бенц", както и веществените доказателства- 3 мобилни телефона се отнемат в полза на държавата.
Албанецът трябва да плати на Митница Югозападна 3 663, 70 лв., за извършени физико-химична експертиза; автотехническа и оценителна експертиза; преводи и др.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, пред Софийски Апелативен съд.