4 маршрута за Световния ден на ходенето в Кюстендил
4 маршрута за Световния ден на ходенето в Кюстендил / Дарик радио,архив

С 4 маршрута община Кюстендил ще отбележи 19 октомври ,Световния ден на ходенето. Общината , по традиция се включва в инициативата, предлагайки различни по трудност маршрути за хората от всички възрасти и с различна степен на функционална подготовка съвместно с ТД „Осогово", Обединен детски комплекс и спортните клубове.
Това е проява от календара на Международната асоциация Спорт за всички и е включена в Общински спортен календар за 2013 год. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез най-лесно достъпната и естествена физическа активност - ходенето. От община Кюстендил и Българската асоциация Спорт за всички са осигурени награди за участниците, които се разпределят чрез томбола. Маршрутите

Първият маршрут е от Стадион "Осогово" до "Чешмето" и обратно и е подходящ за хора с увреждания.

Вторият е- стадион "Осогово"- детски кът "Мечтатели",- Хисарлъка, Зоокът,- стадион "Осогово".
Третият маршрут също тръгва от стадион "Осогово"- с. Богослов, Ючбунар, стадион "Осогово".
Последният маршрут е за добре подготвени туристи. Той е гр. Кюстнедил, спирка "Кариерата", пещерата на СВ. Иван Рилски при село Гърбино, гр. Земен и обратно. Маршрутът може да се мине пеша и с влак.
Екипировката трябва да е съобразена с есенния сезон и променливото време, а именно: топли връхни дрехи, дъждобрани и удобни, топли обувки с подходяща подметка за изкачване (отнася се и за маршрут №3).