200 души на протест в Дупница срещу мандата на ДПС. Магаре поиска да стане депутат
200 души на протест в Дупница срещу мандата на ДПС. Магаре поиска да стане депутат / Маргарита Петрова Дарик радио

Около 200 души се събраха па пл. "Свобода" тази сутрин в Дупница срещу разпределението на депутатско място от Кюстендилска област за ДПС. Имаше хора от Сапарева баня, Дупница, Бобошево.

 

 


"Показахме, че Дупница не е само Дупница от 1997 година. Не става въпрос за противопоставяне на етноси и на партии, става въпрос за коректно избрани народни представители. Народен представител означава избран от нас. Това, което избрахме на 5 октомври не се случи. Кой район би приел народен представител с 280 гласа? На територията на община Дупница тези гласове не стигат за общински съветник. Аз се надявам ЦИК да обясни как на територията на Кюстендилска област, с толкова гласове може да има народен представител", заяви кметът Методи Чимев.

Хората заявиха, че са гласували на 5 октомври, но това не е техния вот. Вотът е подменен и няма да се откажат от исканията си за справедливо разпределение на гласовете. На протеста имаше представители на различни политически партии, служители и работници отидоха тази сутрин по- късно на работа, за да изкажат своята гражданска позиция. Атракцията на протеста беше едно магаре, което също искаше да стане депутат.