новите майстори
новите майстори / netinfo
1 700 лв. събраха школа Новите майстори от продажба на свои картини в благотворителната акция в помощ на Тони.Той е ученик на Евгени Серафимов.”Всяко едно от децата беше предоставило своя картина, идеята беше де се подредят на благотворителният концерт в подкрепа на Тони, но те се разпродадоха онлайн преди това.Стана така, че от 18 картини само  3 не се купиха онлайн, но се продадоха на концерта”, заяви Евгени Серафимов.
От 12-ти до 21-ви декември, в Килийното училище в Кюстендил ще се проведе благотворителна изложба , средствата от която отново са за лечението на 20-годишния Тони Костов.Организатор е отдел „Култура и духовно развитие”.
Изложбата е под мотото  “Купи картина - спаси живот!“ и в нея ще се включат творби от фонда на Национален конкурс “Пролет върху листа“ и творби на Арт - ателие  “Духовна пътека за млади зографи“.

„Наистина това е една много добра акция ,свързана с един от най- добрите детски конкурси с повече от 10 години история.Аз си спомням, че когато го организирахме този конкурс идеята беше да се събират много красиви детски рисунки, които да остават като актив в града и да се използват при необходимост.Това са прекрасни акварели, всички са рамкирани и стоят много елегантно.Това са картини, дошли от всички точки на България, от 1000 се селектират около 60, така че това са елитарни произведения на детското изобразително изкуство.Който желае може да зарадва себе си или близките си , като купи картина, цените са символични, но ние доказахме ,че когато се обединим около една кауза нещата се получават”, коментира още Серафимов.