104 деца се включиха в 5 детски полицейски управления
104 деца се включиха в 5 детски полицейски управления / Дима Кирилова,Дарик радио

5 Детски полицейски управления бяха учредени в областта. Те се намират в училищата ОУ „Кирил и Методи" и ОУ „Марин Дринов" - Кюстендил, ОУ „Евлоги Георгиев" - Дупница, ОУ „Никола Вапцаров" - Бобов дол и СОУ „Христо Ботев" - Кочериново. 104 ученици от начален и прогимназиален етап на обучение са включени в управленията.
Основната цел на инициативата е под формата на игри и забавления у подрастващите да бъдат формирани знания и умения за опазване на своя и на своите приятели живот, поведение при трудна ситуация вкъщи, на улицата, в училище или в планината, знания за правата и задълженията, които имат като пълноправни членове на обществото. „Целта е децата да получат повече знания, да изградят умения в различни области на нашия живот. Предвидени са и обучителни лагери за децата от академията. Началото на детското полицейско управление го поставихме днес, а реалните дейности ще започнат от месец октомври. Продължителността на проекта е две години", обясни инспектор Людмила Терзийска от „Детска педагогическа стая". Директорът на ОУ „Кирил и Методи" Мариана Панчева пожела успех на управлението и подписа официално споразумение за създаването му с началникът на РУ на МВР Кюстендил Росен Райчев.

 

104 деца се включиха в 5 детски полицейски управления
netinfo

 

 

 


Програмата „Детско полицейско управление" се переализирана от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция", „Пътна полиция" и „Криминална полиция", психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от Български Червен кръст, Българския младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица, представители на правосъдната система. Всяко Детско полицейско управление ще има своя педагогически наставник.

104 деца се включиха в 5 детски полицейски управления
netinfo