Хванаха тийнейджър да кара кола със синя лампа
Хванаха тийнейджър да кара кола със синя лампа / снимка: Dariknews, архив
Битов скандал доведе до средна телесна повреда вчера. Около 18 часа на спешния телефон е получено обаждане за сбиване във вилна зона „Орфей” край Хасково.

На място веднага са изпратени 2 автопатрула, които са установили, че са нанесени материални щети по къща в парцела, като са й разбити вратата и прозорците. Пострадал е и собственика й - 57-годишен мъж, който е с фрактура на десен глезен с удар от твърд предмет. От проведените незабавни оперативно-издирвателни действия станало известно, че в имота на пострадалия нахлули трима мъже на възраст 35г, 30г и 38г от Хасково и са опитали да го сплашат с газов пистолет.

Единият от нападателите живеел на семейни начала с дъщерята на пострадалия, която обаче се завърнала при баща си. Тя и родителят й отказали да се върне при него и това довело до стрелба във въздуха с газов пистолет, който е иззет от униформените. Пострадалият мъж е откаран с линейка, но при транспортирането му към болницата е получил инфаркт. Настанен е в МБАЛ с опасност за живота.

Тримата нападатели са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.