училище в Свиленград
училище в Свиленград / Община Свиленград
Община Свиленград завърши обновяването на СУ „Д-р Петър Берон”. Най-голямото училище в общината стартира новата учебна година с изцяло реновирана учебна и спортна база, след като общината изпълни проекта си „Оборудване, обзавеждане и подобряване на прилежащите пространства на СУ „Д-р Петър Берон”- Свиленград”.

Финансирането е по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., която отпусна безвъзмездна финансова помощ от 660 771 лева.

Учениците влязоха в ремонтирани и основно преоборудвани класни стаи с ново обзавеждане с бюра, чинове, маси за компютри, нови щори и други. Специализираните учебни кабинети вече разполагат с проектори, електронни и светлинни микроскопи, демо маси с химикоустойчиви плотове. Закупени са 58 лаптопа и 40 мултимедии. Изградена е система за видеонаблюдение, инсталирани са 16 камери по коридорите и входовете на сградата. Поставено е ново осветление във всички помещения и външно осветление на двора. Цялостно обновен е дворът на училището, изградени са две баскетболни и две волейболни игрища, футболно игрище и лекоатлетическа писта, монтирано е оборудване за игралните полета- баскетболни кошове, волейболни мрежи, футболни врати. Благоустроено е и околното пространство, довършва се оградата на целия обект.

ремонт на училище в Свиленград
Община Свиленград

Четириетажната сграда на СУ „Д-р Петър Берон” е построена преди 43 години. Пълното обновяване на базата създава по-добри условия за провеждане на учебния процес, за развитие на физическата култура и активност на децата и младежите. Тази година там ще се обучават 800 ученици.