Затварят ул. Лайцпциг в Димитровград. Две улици без вода
Затварят ул. Лайцпциг в Димитровград. Две улици без вода / Дарик радио, Хасково

Улица "Лайпциг" в Димитровград ще бъде затворена за движение за три дни - днес, на 19 и 20 август, съобщават от общинската администрация. Причината са работите по подмяна на водопроводната система, които продължават по ул. "Ромен Ролан". В трите дни ще се осъществява подвързване към основния водопровод на ул."Ромен Ролан".

Това е и прчината без вода днес да са две димитровградски улици- "Ромен Ролан" и част от улица "Лайпциг". Водата ще бъде спряна в часовия интервал от 8 ч.до 17 часа, информират от ВиК.

Затвореният за движение участък обхваща пресечката с ул."Цар Борис", както и подхода към търговския комплекс. От общината препоръчват шофьорите да използват обходен маршрут.

Очаква се до 2 септември, вместо до 15-и да приключи ремонтът по ул."Ромен Ролан", като отсечката ще бъде изцяло асфалтирана. По улицата ще бъде поставено LED осветление, което е първото подобно улично осветление в Димитровград. Кметът Иво Димов съобщи, че LED лампи ще бъдат поставени и по бул."Трети март", в участъка, където също тече ремонт на ВиК-инсталацията.