Затварят част от бул. Благоев в Димитровград
Затварят част от бул. Благоев в Димитровград / DarikNews
Затварят част от бул. Благоев в Димитровград
80201
Затварят част от бул. Благоев в Димитровград
  • Затварят част от бул. Благоев в Димитровград

Затворен за движение от утре ще бъде участък от централния бул. Благоев в Димитровград, където започва втори етап от строително-ремонтните дейности край новия жп надлез. Трафикът ще е ограничен в периметъра от пресечката с ул. Ромен Ролан до края на западната тангента от надлеза до кръговото пред спортната зала. Това съобщи днес кметът на общината Иво Димов.

Затварят част от бул Благоев в Димитровград
netinfo

След завършване на работите там затворен за движение ще бъде бул. Благоев и в участъка от ул. Ромен Ролан до края на източната тангента, като цялостното му затваряне за ново асфалтиране е предвидено през август месец, коментира кметът.

Затварят част от бул Благоев в Димитровград
netinfo

Продължават и озеленителните дейности по новия жп надлез, увери кметът, като според предварителните планове те трябва да приключат в края на месец август.

Полагане на нов водопровод е планирано и по бул. Стефан Стамболов, както и подмяна на тротоарни настилки и бордюри в района пред пощата и гарата, където също предстои оформяне на предгаровото пространство през летния период.

Вече е поставен и постаментът за паметник на великия български спортист Еню Вълчев. Бюстът ще бъде монтиран в градинката между новата автогара и гарата в Димитровград, като откриването е планирано за 24 юни- Еньовден, а покани са изпратени до видни спортисти, федерацията по борба и спортното министерство, съобщи също кметът Иво Димов.

Затварят част от бул Благоев в Димитровград
netinfo

Монтиран е и единия от мостовете на р. Банска в село Добрич, които миналата година бяха разрушени от придошлите й води при проливните дъждове в района. До 10 дни предстои да бъде монтиран и вторият мост, информира днес кметът на Димитровград. Стойността на двете съоръжения е 20 000 лв., като средствата бяха гласувани от местния парламент с приемане на бюджета за тази година, припомни той. Изпълнител е димитровградска фирма, а гаранцията е 5 години.

 

До края на тази седмица ще приключат също козметичните ремонти и проби за единствения общински басейн „Химик” в Димитровград и се планира в началото на идната седмица да стартира традиционното плувно лято, съобщи още кметът Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.