Заместник-директорът на свиленградската митница остава в ареста
Заместник-директорът на свиленградската митница остава в ареста / netinfo

Заместник-директорът на свиленградската митница Георги Георгиев остава в ареста за постоянно, реши Специализираният съд.

С мотива, че количеството от близо 967 грама амфетамин е особено опасно, съдът реши, че Георгиев може да извърши друго престъпление или да се укрие. В допълнение към мотивите да остави Георгиев в ареста, съдът анализира, че наркотици приемали основно хора под 18-годишна възраст. Отново като мотив беше посочено и че с "висока дързост" зам.-директорът на митницата пренасял наркотиците, защото имал възможност да минава през границата без да бъде проверяван. Случаят на Георги Георгиев беше описан и като сериозно организиран и с добра подготовка, макар и прокуратурата да не посочва по поръчение на кого е действал зам.-директорът на митницата.

След съдебното заседание наблюдаващият прокурор Андрей Андреев коментира, че именно двамата служители на ДАНС, които са основни прокурорски свидетели, посочили, че Георги Георгиев е работил по поръчка на организирана престъпна група. Андреев не можа да отговори кои са участниците в тази престъпна група и посочи, че това подлежи на установяване.

Защитникът на задържания зам.-митнически директор коментира, че определението на съда е далеч от доказателствата и закона и допълни, че информацията, която се дава на медиите по случая и това, което има по делото са "различни филми".

При акцията на ДАНС, на 21 май, в служебния автомобил на Георгиев са били намерени 967 грама амфетамин, които са били оценени на 30 хил. лв. Задържаният зам.-директор на свиленградската митница и адвокатът му могат да обжалват решението на съда от днес пред по-горната инстанция.