Забавно лято-2017, Хасково
Забавно лято-2017, Хасково / Младежки център, Хасково
С  „Игри на открито” в парк „Ямача” от 10 ч. днес стартира програмата на хасковския Младежки център „Забавно лято 2017“. Тя продължава до 14 юли, когато ще завърши с „Плажна фиеста“. 90 са включените в лятната програма на младежкия център деца, а 22 са резервите, като списъците с имената им са публикувани на официалния му сайт.

Сборният пункт днес за „Игри на открито“ е пред спортна зала „Дружба, а занятието ще води Галина Щерева. За 10 ч. утре е планирана екскурзия до Терариума в Минерални бани и крепостта „Свети Дух”, организатор на която е директорът на младежкия център Жанета Матанова.

Програмата на „Забавно лято 2017“ включва още: училище по етикет, еко игри съвместно с РИОСВ, театрални игри, игри с доброволците на БМЧК, зумба, народни танци, работилница за играчки, етнографско ателие „Хлебни къщички“, образователен концерт с Камерен оркестър-Хасково, посещение в хасковското военно поделение, екскурзия до крепостта Мезек, посещение на Регионален исторически музей и Скалните гъби в Кърджали и конкурс „Младежки център търси талант“.

От днес стартират летните безплатни школи и в общинския Детски и младежки център-Димитровград. Те ще продължат 1 месец, до 19 юли. 9 са школите, включени в програмата: изобразително и приложно изкуство, английски език, народни танци, тенис на маса, скейтборд, корабомоделизъм, театър и пиано.