/ Министерство на отбраната
Личният състав на 31-и механизиран батальон Хасково от състава на Втора механизирана бригада официално посрещна своя нов командир - майор Светослав Годинов днес. На тържествената церемония за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 31 механизиран батальон” присъства Командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов и Началникът на щаба на бригадата полковник Стоян Шопов.
 
Празника на Сухопътни войски отбелязват и в Хасково

Майор Светослав Годинов е роден в Стара Загора, израснал е в Харманли. Завършил е Националният военен университет във Велико Търново, профил "Мотострелкови войски". През 2001 г. е започнал своята служба в Средец.

В периода 2002-2014 година служи в Стара Загора, след което преминава обучение във Военна академия "Г.С.Раковски". Дипломира се през 2015 г. и продължава службата си в щаба на Втора механизирана бригада. От 2016 г. е Началник на щаба на 38-и механизиран батальон в Стара Загора.
 
Участвал е в три мисии зад граница - в Босна и Херцеговина (2006 г., като командир на взвод), в Кабул, Афганистан (2012 г., като командир на рота) и в Кандахар, Афганистан (2014 г., като командир на рота), както и в множество международни занятия и учения.