Водният проект затваря улици и кръстовища в Димитровград
Водният проект затваря улици и кръстовища в Димитровград / DarikNews, Архив

Нова временна реорганизация на движението се въвежда в Димитровград от днес, пише в публикувана на официалния сайт на общината заповед, подписана от кмета Иво Димов. Причина са ремонтните дейности по водопровода и канализацията на 13 димитровградски улици, включени в т. нар. Воден проект.

Затворено за движение до 4 февруари ще бъде източното платно на кръстовището на бул."Ст. Стамболов" с ул."Захари Зограф" и част от ул."Захари Зограф" до пресечката с улица "9 май". Алтернативният маршрут, описан в заповедта, е от бул."Ст.Стамболов" през бул."Г.С.Раковски" и ул."Вилхем Пик".

 

От 13 до 16 януари се забранява ползването на кръстовището на бул."Ст. Стамболов" с ул."Захари Зограф", като обходният маршрут е през кварталите "Марийно", "Изток" и по ул."Панорамен път", пише още в заповедта.

 

От 4 до 28 февруари ще е в сила и забрана за движение по бул."Ст. Стамболов" в отсечката между ул."Захари Зограф" до бул."Раковски". Алтернативата за шофьорите е по ул."Захари Зограф" - ул."Вилхем Пик" - бул."Раковски" и ул."Захари Зограф" -ул."П. Берон" и бул."Ст. Стамболов", е уточнено в заповедта на кмета. На всички места, описани в нея, ще бъдат поставени информационни табели, които да указват обходните маршрути, уверяват от община Димитровград.