Водна кула арт фест на път ще гостува в Димитровград
Водна кула арт фест на път ще гостува в Димитровград / Водна кула арт фест на път „Временно защитени пространства”

Тазгодишното издание на Водна кула арт фест на път „Временно защитени пространства” ще гостува в Димитровград на 20 септември, информират от общината.

Водна кула арт фест е инициатива, ръководена от артисти, която започва като събитие от малък мащаб и през годините се разраства, превръщайки се в значим международен форум в София и страната за представяне на наши и международни артисти, които работят в рамките на съвременното визуално изкуство. Тази година част от програмата на осмото издание, ще бъде представена по традиция в алтернативни места из страната- в Стара Загора, Младежки фестивал „Различния поглед” на 19 септември, в Народно читалище „Христо Ботев”- Димитровград на 20 септември и в Пловдив от 25 септември.

 

Ще бъдат показани творби от изданието в София през Юни 2014, което включваше повече от 45 международни творци от цял свят, между които и известни творци отвъд океана със специалното участие на творбата на Бил Виола – „посещение” видео артист от Америка. Презентациите на видео инсталации и пространствени инсталации в изданието на път, ще бъдат показани след специална селекция от творби на артисти от Корея, Япония, Великобритания, Германия – със специално направено за откриването на водната кула в София  видео от група студенти от Берлин, фотографии на Агенция Швимер – колаборационен проект, и творби на българските автори Иван Петков, Ивайло Христов и др.