Венци и цветя за 107 г. Независимост
Венци и цветя за 107 г. Независимост / netinfo

107-мата годишнина от обявяването на Независимостта на България почете днес с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн хасковската общественост. В тържествения ритуал участваха местни политици, представители на общинската и държавната администрация, граждани и граждански организации, представителна военна част от хасковското поделение и граждани. Прочетен бе и указът на княз Фердинанд, с който се обявява Независимостта.

Венци и цветя за 107 г Независимост
netinfo

Тържеството продължи с концерт на представителния ансамбъл „Хасково” с ръководител Ана Димитрова на сцената на площад „Свобода”.

Венци и цветя за 107 г Независимост
netinfo

107 години от независимостта на България бе отбелязана с церемония днес и в Димитровград. Венци и цветя по традиция бяха поднесени пред паметника на Капитан Петко Войвода. В ритуала се включиха представители на местната власт, на политически партии и граждански организации. Церемонията започна с рецитал на ученици по повод Деня на независимостта. В програмата бе включен и гвардейският състав към Детски и младежки център, както и женската певческа група при едно от местните читалища.