кметство
кметство / Дарик радио, Архив
Значително поскъпване на цените за наем на паркингите в Хасково предлага кметът Добри Беливанов. В момента наемът в първа зона за общинско паркомясто е 2,50 лв. Предложението е цената да се вдигне на 6,00 лв.

Докладната на кмета идва след проучване направено от общинската администрация, което показва, че цените за наемите на паркингите - общинска собственост, отдадени под наем или концесия , в Хасково са няколко пъти по-ниски от тези в други общини. Според кметът актуализацията на цените е наложителна и трябва да съответства с реалната обстановка в страната. В докладната си той посочва, че  инфлационният индекс за България, за периода от първото отдаване под наем на паркинги в община Хасково до момента, съществено е нараснал. В същото време броят на колите в Общината значително се е увеличил. Цените, с които са сключвани договори за отдаване под наем на паркинги, са били калкулирани в далечната 2004 год.

Цените към момента:  
          -  първа зона                           - 2,50 лв.
          -  втора зона                           -  1,50 лв.
          - трета зона                            -  1,00 лв.
          - четвърта и пета зона             -  1,00 лв.
 
 Предложението за новите цени - Обществен паркинг лв./кв.м. за цялата предоставена площ, независимо от броя на паркоместата:
        
 -  първа зона                           -  6,00 лв.
 -  втора зона                            -  4,00 лв.
 -  трета зона                            -  3,00 лв.
 -  четвърта и пета зона            -  1,00 лв.