Връчване на статуетката Гергана в Харманли
Връчване на статуетката Гергана в Харманли / Община Харманли
Приключи 20-то юбилейно издание на Националните културни празници „Изворът на Белоногата”. Носител на престижното  отличие, което се присъжда  за цялостно творчество и  принос в българската литература, получи Валентина Радинска, която обеща да  подреди статуетката на Гергана  в колекцията си от скъпи за нея отличия, получени като признание за творчеството й.

Вместо в местността край чешмата, както бе предварително обявено, празникът на поезията  се проведе в салона на местното читалище заради студеното време. Гостите на града обаче, доказани имена в съвременната българска литература, не пропуснаха възможността да посетят възпятия  в  Славейковата поема извор.

Изворът на Гергана, Харманли
Община Харманли

Националните културни празници бяха тържествено открити от кмета на Община Харманли  Мария Киркова. ”Щастлива съм, че една традиция е жива. Горда съм от факта, че Харманли ярко свети  на националната културна карта ”, каза тя в приветствието си към присъстващите и благодари на всички, помогнали за събитието. Сред официалните гости на празника бяха народният представител Евгения Ангелова и заместник-областният управител  д-р Стефка Здравкова.

Харманли, Маргарита Хранова
Община Харманли

Салонът на НЧ „Дружба” събра на едно място любителите на поезията, които в продължение на два часа слушаха поезия. Най-новата си книга „Шест грама” представи поетесата Елка Няголова. В литературното четене се включиха още харманлийският поет Георги Николов и поетът Иван Есенски, поетесите Надя Попова, Ели Видева, Виолета Христова, Ивета Данаилова, Мина Карагьозова и Стойка Мариновска. С кратък авторски рецитал се представи и тазгодишният лауреат на наградата  Валентина Радинска. Финал на празника на поезията в Харманли бе концертът на Маргарита Хранова, който продължи близо час.